A játék expo online vásárlással végződött

Az expoknak, azaz vásároknak, kiállításoknak több fajtája is van. Vannak olyanok, amelyek minden érdeklődőt nyitott kapukkal várnak, és vannak olyanok, amelyek inkább a szakmai közönséget célozzák meg.
Mi most egy játék expon jártunk, ahol rengeteg pozitív és negatív tapasztalattal lettünk gazdagabbak.

Kifejezetten verdák játékokat kerestünk. Az egyik pozitív tapasztalatunk az volt, hogy a beengedés, nagyon gyorsan zajlott, a szervezés nagyon profi volt, de az árak bent irreálisan drágák voltak. Valamennyire azért tisztában voltunk vele, hogy mennyibe kerülnek ezek a játékok, amelyeket egy ismerősünk verdák játékokat gyűjtő kisfiának kerestünk. Már egészen kisgyermekkora óta a verdák a kedvenc mesefilmje, így belekezdett ezeknek a játékoknak a gyűjtésébe. Az expon rengeteg játék volt ilyen témában, de végül egyet sem vettünk belőle, mivel irreálisan drágák voltak. Az ember azt gondolná, hogy az ilyen nagyszabású expokon sokkal inkább rámennek arra, hogy olcsóbban szerezhessük be a termékeket, kedveskednek valamilyen akcióval, de semmi ilyesmi nem volt. A játékok sokkal drágábban voltak kitéve, mint bárhol eddig.

Kissé csalódottan mentünk haza, de nem engedtük, hogy az árral kapcsolatos negatív tapasztalatunk a kedvünket szegje, keresgélni kezdtünk az interneten. Mert ami az interneten nincs, az nem is létezik. Nyilván használt játékokkal nem akartuk meglepni születésnapja alkalmából, így arra fókuszáltunk, hogy újonnan megvásárolható verdák játékokat szerezzünk neki.

Találtunk is egy honlapot, ahol nagy számban kaphatóak verdák játékok, így ott kezdtünk neki a keresgélésnek. Nem hittem, hogy ennyi mindent lehet kapni. Nem csak kis autókat árulnak, hanem mindenféle különböző sportszereket, hátizsákokat, sátrakat, egyszóval mindent. beállítottuk a kor szűrését, nem akartuk, hogy esetleg valami olyat vásároljunk neki, amivel nem tud játszani, vagy ami veszélyes és esetleg lenyelné egy darabkáját.
Sok játék volt, a szűrő beállítása után is rengeteg maradt. Szóval lassan elkezdtünk mindent végignézni. Az olcsó kategóriába eső játékokon túl találni egészen drágákat is, így az ár szűrőn is állítgatnunk kellett egy keveset. Miután mindent beállítottunk, sorra elkezdtük nézegetni a verdák játékokat. Az egyik legnehezebb feladat az volt, hogy kitaláljuk, milyen játéka van már, és milyen nincs, mi az, amit a legjobban szeretne, nem is ment elsőre. Felhívtuk az ismerősünket némi segítségkérésért, és készségesen segített is a választásban. Sorra elmondta, milyen játékai vannak már a kisfiának, és még azt is megmondta, mi az, amiről mostanában sokat szokott áradozni. A klasszikus játékok helyett úgy döntöttünk, hogy egy kicsit másfajta irányba indulunk el. Végül egy plüss forma párnát választottunk. Ezzel alhat, biztosan nem veszélyes rá nézve, és a szobájának is remek dísze lesz. Puha plüss anyagból készült, 3 éves kor felett ajánlják, szóval meg is rendeltük.

Kicsit nagy csalódás volt, hogy a játék kiállításon ilyesmit nem találtunk, ami pedig volt, az sokkal drágább volt. Persze, tulajdonképpen ez egy kiállításvolt ritka darabokkal, de a teljesen átlagos, máshol is nagyon egyszerűen beszerezhető játékokért is nagyon borsos árat kellett fizetnünk.

A rendelt párna végül nagyon hamar megérkezett a jatekwebshop.hu oldalról, és nem is kellett kimozdulnunk érte, és átverekedni magunkat a nagy tömegen, hogy valamit szerezzünk, hanem csak kényelmesen átvettük a futártól a csomagot, és már a kezünkben is tarthattuk legújabb szerzeményünket.

Imádom az expokat, de legközelebb alaposabban átgondolom, hogy melyiknek a látogatása éri meg, és melyik lesz egy drága, gyerekekkel teli, kellemetlen élmény.