Legénybúcsú, lánybúcsú szervezés és esküvő kiállítás a tökéletes esküvőért

Az esküvő kiállítás azt hiszem, hogy a legnépszerűbb az összes expo közül. A kiállítások nagyon népszerűek, mert a kiállítók között tulajdonképpen egy helyen megtaláljuk a legjelentősebb eladókat.

Vannak persze szakmai expok, vannak olyanok, amik igazság szerint a nagyvállalati kiállítókon keresztül szól a viszonteladókhoz, vannak mezőgazdasági expok, tudásközpontúak.

A legnépszerűbbeknek az esküvő kiállítás, a baba-mama expo és az utazáskiállítás számítanak. Persze ezeken kívül még rengeteg más témában tartanak kiállításokat és vásárokat hazánkban, de én úgy vettem észre, hogy ezek a legjelentősebbek, mik a legtöbb embert megmozgatják évről évre.

Az esküvő kiállításra muszáj mindenkinek kilátogatnia, aki a közelben házasodni tervez, vagy csak segít egy esküvő megszervezésében.

Én a másodikban vagyok érdekelt, egy nagyon kedves barátnőmnek lesz nemsokára esküvője és engem is felkért, hogy segítsek neki a szervezésben.

Egy esküvő megszervezésekor rengeteg mindenre kell figyelni, nem véletlen, hogy sokan cégeket kérnek fel az ilyen nagyszabású, meghatározó események lebonyolítására. De bíznak bennem, így mindenben szeretnék segíteni nekik, igyekszem a tőlem telhető legjobban teljesíteni.

Így hát ketten ellátogattunk az esküvő kiállításra kis jegyzetfüzetekkel, és a jó ötleteket, kreatív megoldásokat mind lejegyzeteltük, majd utána átbeszéltük, hogy mit szeretne ezek közül valóban a saját esküvőjén is viszont látni és mik azok, amiket inkább mellőzne annak ellenére, hogy működő, életképes ötletek. Illetve a kedvenc részem ilyenkor az, amikor a már meglevő ötletek átdolgozásával sajátokat alakítunk ki.

Olyan esküvőt szeretne, amin minden róla és a párjáról szól, amin nincsenek kompromisszumok, csakis olyasmik, amiket mindketten jóváhagytak és ami nekik is tetszik. Ezért is kértek fel engem a segédkezésben és nem egy esküvőszervező céget.

Egy másik barátnőnk egy céggel szerveztette az esküvőjét és nagyon szép szertartás volt, illetve a fogadás is nagyszerű volt, de nem illett hozzájuk. A töredékét valósították meg annak, amit valóban szerettek volna, viszont tele volt olyan elemekkel, amiket nem akartak. Az Ő kárán tanulva inkább mellőztük a cégek bevonását, és úgy döntött, hogy a barátaival fogja együtt szervezni az egész ceremóniát.

Az esküvőnek ezen részébe nem nagyon volt beleszólásunk a baráti társaságunkkal, de a lánybúcsú és legénybúcsú megszervezésében szabad kezet kaptuk.

Kicsit bánom, hogy nem diskuráltam előbb a csapat férfi részével. Mi lányok csak egy görbe estét terveztünk, egy kis wellnesst, egy kis kényeztetést és persze a kedvenc bárjaink és szórakozóhelyeink végig járását, egy klasszikus csajos bulit szerveztünk.

A fiúk ennél jóval messzebbre mentek, szó szerint vad vizekre eveztek és engedték szárnyalni a fantáziájukat

Ők a legénybúcsú megszervezését egészen extrára vették. A legénybúcsú helyszínének ugyanis a Balatont választották, annak is a közepét. Ők egy hajóra szerveztek ugyanis egy pasis kiruccanást.

A balatonpro oldalán leltek rá erre a lehetőségre és úgy ítélték meg, hogy a késő tavaszi esküvő előtt pont tökéletes lesz az idő egy kis hajókázáshoz és ha esetleg szerencséjük van, meleg lesz a víz is és megmártózhatnak benne, ha pedig nem, annyi baj legyen, a vitorlásotá egy örök emlék marad nekik.

A balatonpro több csomagot kínál nőknek és férfiaknak egyaránt. Külön vannak opciók lánybúcsú és legénybúcsú lebonyolítására is. Persze nem csak erre lehet használni a hajóikat. Azok alkalmasak akár egy szülinap, egy családi összejövetel lebonyolítására is.

A tulajdonos cégnek van egy bárja a kikötőben, így a szórakozás akkor is garantált, ha esetleg a szélsőséges időjárási viszonyok miatt nem lehetne kihajózni az ország legnagyobb tavára.

A Balaton különösen jó választás volt a fiúk részéről, mert tulajdonképpen egy közös nyaralás alkalmával ismerkedtek meg. Az egyik barátunknak van egy nyaralója lent, ahova minden évben meghívta a barátait egy hétre, és ők is itt ismerkedtek meg, ebben a nyaralóban.

A tündérmesébe illő megismerkedést követően most pedig összeházasodnak. Kicsit bánom, hogy nem nekem jutott eszembe a balatoni lánybúcsú, de most már nem akarom majmolni a fiúkat, maradunk az eredeti tervnél, Ők pedig jól fognak szórakozni a Balatonon.

A Balaton melletti legénybúcsú egyébként azért is jó ötlet, mert a balatonpro pár órára, vagy akár egész napra is biztosítja a vitorlást, hozzá egy kapitányt, korlátlan alkoholfogyasztást és belépőket a „Balaton bulinegyede”, azaz Siófok legjobb szórakozóhelyeire.

Egyébként meglepően jó áron lehet ilyen legénybúcsút lefoglalni, főleg, ha beleszámoljuk a korlátlan italozás lehetőségét is.

Lehet szállást foglalni a közeli hotelekben is, de arra is van lehetőség, hogy a srácok a hajón töltsék az éjszakát az átbulizott nap után.

Nagyon jó program, ami rengeteg lehetőséget és élményt rejt magában. Az interneten én is utánanéztem és csak nagyon jókat olvastam róluk. Tényleg profik a legénybúcsúk lebonyolításában, mindent megtesznek azért, hogy valóban felejthetetlen legyen az egész nap

Fel lehet őket keresni egyéni igényekkel is, amiben tudnak, segítenek. Elég sok mindenkivel kapcsolatban állnak a városon belül, így, ha valami extrára van szüksége az ünneplőknek, ők be tudják szerezni.

Azt láttam náluk, hogy nem csak szűk családi vagy baráti körben tervezett ünnepségekre biztosítanak helyszínt, csapatépítőket is szerveznek!

Különböző vízisportokkal ismertetik meg a hozzájuk ellátogató embereket, kvízeket szerveznek, ha arra van szükség, illetve a közeli szálloda konferencia termében bármilyen konferenciát le tudnak bonyolítani.

A programjaik közül a legjobban a sárkányhajózás és a vitorláshajózás érdekel, remélem egyszer majd nekem is lesz lehetőségem ezeknek a kipróbálására. Amúgy is nagyon szeretem a vízisportokat.

A legénybúcsú szervezése miatt rengeteg ötlet jutott az eszembe. Nem csak a lánybúcsúra nézve, hanem a munkahelyi közelgő csapatépítőre nézve is. Igazán jó lenne, ha a kissé már unalmas kocsmázás és biliárdozás helyett egy igazi csapatépítőre tudnánk menni, olyanra, ahol valóban összekovácsolódna a csapat, jobban megismernénk egymást, fejlődne a csapatmunkánk is és nem csak innánk és ennénk céltalanul beszélgetve szinte semmiségekről. Hiszen ezt a munkahelyen, a konyhán is meg lehetne tenni!

Remélem, hogy bele fognak menni és legközelebb valami hasonló élménnyel gazdagodhatunk mi is.

A legénybúcsú pedig ennél szerintem nem is alakulhatna jobban, nagyon várom a srácok beszámolóit és csak remélem, hogy a lánybúcsú is legalább olyan jól fog sikerülni, mint az általuk leszervezett hajókázás a Balatonon.

A balatonpronak nagyon jó hírneve van, így gondolom, hogy nem lesz semmi baj az este alatt, biztosan nagyon jól fognak szórakozni. Ha esetleg az időjárással gond lenne, akkor sem lesznek elveszve, ott van a bár, ami ebben az esetben a külön teremben csak az Ő kívánságaikat fogja kiszolgálni.

Az esküvőig persze még nagyon sok mindent le kell szervezni, de legalább egy gonddal kevesebb. A helyszín is adott már, de a sütemény, az italok, az ételek kérdése még megoldatlan, a díszítéssel kapcsolatban is bőven van mit megtervezni, pedig nemsoká már esedékes lesz az esküvő. Remélem, addigra mindennel meg leszünk és minden a legnagyobb rendben fog folyni. Ez az esküvő mindenkinek nagyon fontos, hiszen nagyon kedves barátaink házasodnak össze, illetve mind részt veszünk a szervezésben is.