Véletlenül mentem csak az expóra, de nem bántam meg

Ha egy témával kapcsolatban nem te vagy a legélesebb kés a fiókban, akkor ajánlom, hogy menj el egy expóra, és garantáltan penge leszel, amikor kijössz. A különböző kiállítások ugyanis nagyon hasznosak, ha ötletet szeretnénk meríteni, vagy csak szimplán döntéshozatalra kényszerülünk, hogy melyik céget is válasszuk a sok közül. Nagyban megkönnyíti a dolgunkat a választáskor, mert a személyes találkozó alkalmával már kapunk egy konkrét benyomást a profilról, a prospektusokat, árakat pedig guglizás nélkül, azonnal össze tudjuk hasonlítani.

Egy barátnőmmel találkoztam, aki a kávézás után egy otthonteremtéssel kapcsolatos kiállításra volt hivatalos, én pedig csak azért kísértem el, mert lekéstem a buszomat hazafelé.

Az egyik standnál találkoztam azzal az energia tanúsítást végző céggel, akikről most bővebben írni szeretnék. Ezen a linken találjátok őket: www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak/.

Ingatlaneladáshoz kell energetikai tanúsítvány, ezt gondolom sokan tudják, bár nekem ez is új információ volt. Szóval, a cég akit linkeltem azzal foglalkozik, hogy ezeket minél pontosabban és minél gyorsabban előállítsa.

Egy gyors időpont-egyeztetés után kimegy a kolléga a telekre, megvizsgálja, felméri, hogy az ingatlan fenntartása mennyi energiát igényel, és az adatokat beküldi, hogy a munkatársak szinte azonnal elkezdhessenek dolgozni azon, hogy a kért dokumentum minél hamarabb elkészüljön. Mivel nem a postát, hanem a futárszolgálatot bízzák meg az irat kiszállításával, te már másnap a kezedben tarthatod, de ha nagyon-nagyon sürgős neked, akkor elküldik email-ben. Ez utóbbi esetben fél napot kell csak várni.

Ha az ingatlan értékbecslés mellé kéred a tanúsítványt, féláron végzik el a munkát. Ráadásul, ha három hónapon belül vásárolsz új ingatlant, az ügyvédi költségből is jelentős engedményekhez jutsz. De egyébként is olcsón dolgoznak, az ártáblázatból te is ki tudod keresni, hogy neked mennyibe kerülne a szolgáltatás, és az online kalkulátor is a segítségedre lehet.

Ha ez még nem lenne elég, ajándék könyvet is adnak, amelyben sok-sok értékes információt kaphatunk az ingatlanügyekkel kapcsolatban. Az említett Ingatlan Kisokos még a takarékossággal kapcsolatos tippekre is oldalakat szentel, így szinte minden kérdésünkre választ kaphatunk a könyv elolvasása után.

Nagyon sok cég van, akik csak Budapestre és vonzáskörzetére korlátozzák le magukat, ők viszont kivétel, mert az ország bármely tájáról, bárki fordulhat hozzájuk bizalommal.

Nekem személyesen is szimpatikusak voltak a kollégák, kedvesen és türelmesen válaszoltak minden kérdésemre. Most már tudom, hogy ha esetleg lakáseladásra szánnám el magam, kikhez fordulnék. Na meg azért tájékozottnak lenni is szuper érzés! Lehetséges, hogy az expók látogatása lesz az új hobbim…