A nagy utazásra készülés

Már nagyon vártam, hogy végre eljöjjön a nyaralásunk ideje. Igazából azt sem tudtam, hogy mit pakoljak, vagy mennyit, de a lényeg az volt, hogy elmeneküljünk végre a munka, és minden elől.

A nyaralás tervezése

Be kell hogy valljam, még soha nem szerveztem nyaralást. Nem tudtam, hogy nagy dolog e, vagy sem, vagy hogy hogyan is kell csinálni. A legnagyobb aggodalmam az volt, hogy nem itthon szerettünk volna, hanem külföldön pihenni. Persze az ember legjobb segítsége mi más is lehetne, mint az internet, aminek a segítségével már mindent elérhetünk.

Ki is nyitottam a gépemet, hogy úti célokat nézegessek. Nem volt nehéz, hiszen tavasszal minden ezzel van tele, mindenki azt keresi, hogy hova is utazzon majd pihenni. Ti is így tettetek? Terveztél nyaralást erre az időszakra?hiking-1312226_640

Na mondanom sem kell, hogy amikor meglátod a töménytelen ajánlatot, azt sem lehet tudni, hogy mihez kezdj. Hogy miért? Mert halvány fogalmam sem volt, hogy mit is nézzek, mi a jó, vagy mi nem, hol van rejtett dolog esetleg.

A segítség kérés

Miután fogalmam sem volt, hogy kihez fordulhatnék, Zsuzsi barátnőmet hívtam fel, hogy ő foglalt e már így szállást, ha igen, hogyan kell csinálni?.

Először azt kellett kitalálni, hogy hova akarunk menni egyáltalán, és azt pontosítani. Abban biztos voltam, hogy 10 napra akarok menni, és hogy tengerpartra.

A következő lépés az volt, hogy hotel, apartman, vagy panzió….annyi véle verzió van, hogy csak na. Még kis családi házakat is kiadott az internet, mint szállást. Meg is lepődtem, hogy kint mennyire más mint itthon. Sokan odafigyelnek, és napelemes rendszert telepítenek családi házra, és igyekeznek mindent modernizálni.

Végül sikerült mindenből a megfelelőt megtalálni. Igaz, nem 10 napot maradtunk, hanem csak 1 hetet, de így is csodás utazás volt, és kipihentük magunkat kellő képen.