Babakocsi vásárlási tippek online és a helyzet a babaexpon

Szeretek expokra, kiállításokra járni. Meglepően sok van amúgy a fővárosban, de nem szokták annyira kommunikálni ezeket. Nem rég volt az utazás kiállítás, a leghíresebbek mellette még az esküvő kiállítás, terraplaza és a babaexpo. Arról szeretnék most mesélni, milyen volt, mikor az utóbbira látogattunk el.

Annak ellenére, hogy imádok expokra, vásárokra járni, mostanában csak negatív tapasztalatokkal gazdagszom. Az említett babaexpo elég rosszul volt megszervezve. Vagyis, nem egészen a szervezés milyenségén volt a hangsúly, sokkal inkább az okozhatta a gondot, hogy nem számoltak ekkora nagy érdeklődő táborral.

Rengeteg sok babaholmi volt kint, rengeteg babakocsi, a legkülönfélébb baba kapcsolódású kiállítók jelentek meg az eseményen, de egyszerűen nem tudtunk sehova odajutni. Mindenhol nagy volt a tömeg, rengeteg volt az érdeklődő, a hangzavarban alig lehetett hallani, hogy mit mond nekünk a kiállító, aki szegény igyekezett olyan hangosan beszélni, ahogyan csak tudott.

Nem meglepő, hogy viszonylag hamar el is hagytuk a helyszínt. Főként babakocsi vásárlás kapcsán szerettünk volna információkat gyűjteni, az érdekelt volna minket a leginkább, hogy honnan tudjuk, hogy a jó babakocsit vettük meg, mert nem minden a szín, a minta meg a kerékméret. Az anyagon túl is vannak olyan paraméterek, amiknek meg kellene felelnie a kiválasztott kocsinak. Ezekről szerettünk volna kérdezgetni, de nem jutottunk el odáig, elegünk lett és inkább hazamentünk.

Valójában sok időt és energiát spóroltunk volna magunknak, ha nem egyből egy expon, hanem sokkal inkább az interneten kezdtünk volna el keresni. A babakocsi vásárlás egy elég nehéz dolog, egyből találtunk is egy cikket róla az ajándék varázsló oldalán, amiben minden le van írva, amire figyelnünk kell. Kissé zavaró, hogy a megoldás ott volt végig az orrunk előtt, hiszen rendszeresen szoktam használni az ajándékvarázslót, igazán eszembe juthatott volna, hogy babakocsi is kapható.

Az oldalnak az a lényege, hogy ajándékötleteket lehet vele találni, illetve, ha egy valamire rákeresünk, akkor abból a termékből többet is kidob, különböző webshopokból, így megtalálhatjuk a nekünk legmegfelelőbbet.

Az oldal készítői tisztában vannak vele, mennyire nagy dilemma egy új, vagy az első babakocsi, és hogy a friss szülők nem tudják mihez kezdjenek a hatalmas választék láttán, így sok más bejegyzés mellett a babakocsi megfelelő kiválasztásáról is írtak egy cikket. Sokkal többet segített nekünk, mint az, hogy egész délelőtt a babaexpon szenvedtünk.