Üzletelési alapok kezdőknek

Nagy szó lenne azt mondani, hogy sokat konyítok a cégekhez, ügyvezetéshez és hasonlókhoz, de mint mindenkinek, nekem is vannak furcsa hobbijaim. Az egyik és jelen esetben fontos ilyen hobbim, hogy szeretek mindenféle kiállításra ellátogatni. Anno, amikor egyetemet kellett választani, és eldönteni, mit is szeretnénk tanulni, akkor is egy ilyen expo során találtam meg a hozzám illő rendezvényszervezői képzést. Na mármost, ha az ember rendezvényszervezőként dolgozik, azért nem lehet elhanyagolni az üzleti érzéket sem. Pont ezért, amikor megláttam, hogy egy ezzel kapcsolatos kiállítás lesz a közelemben, azonnal tudtam, hogy ki fogok látogatni.

Nem is csalódtam az ötletemben. Számos olyan céget találtam, ami alapján már sokkal jobban tudok tájékozódni az üzleti nyelvezetben és az ehhez kapcsolódó folyamatokban. Mégis a topcegalapitas.eu volt az, aki a legjobban megragadta a figyelmemet. Ugyanis őket ajánlotta az egyik ismerősöm, aki kiállított az expon. Nagyon sokat mesélt róluk az ismerősöm, de a legfontosabb talán az volt, hogy nagyon segítőkész és profi csapatról van. Számomra ez azért volt különösen fontos, mert nem értek a cégalapításhoz. Mégis ahogy az expot követően fellátogattam a cég oldalára, megfogalmazódott bennem, hogy én is el szeretném indítani a saját karrieremet.

Nagyon sok információt találtam, pontos folyamatokat, árakat, felsorolták az is, hogy mik a cégalapítás feltételei. Egyszóval képes volt az oldal magával ragadni. Napokig azon voltam, hogy szabadidőmben mindig fellátogassak, és elolvassak egy-egy aloldalt. El kell mondanom, hogy egy fejezetet sem bántam meg, mert mindenből tanultam valamit. Ha nem is pont a legszükségesebbeket, mégis fontos információkat. Amiket magamtól soha nem találtam volna meg, de itt gondosan kitértek rá, hogy az egyszerű embernek is egyértelmű legyen.

A cégalapítás feltételeivel kapcsolatos cikkeket sokáig böngésztem, pedig a leginkább lényeges információk kint vannak a főoldalon is. Nagykorúság, erkölcsi igazolvány, stb. Igazából nem lepődtem meg ezen, de valamiért a fejembe vettem, hogy biztos van az egészben valami buktató, egy kis csavar, ami miatt nagyon sokan kiesnek a cégalapítói körből. Szerencsére azonban mégsem találtam ilyen jellegű infókat, csak egy hosszú listát, ami végig fogja az ember kezét, és keresztülvezet az egész folyamaton. Lényegében ezzel segít minden egyes lépés megtételében.

Minden felsorolt határidő és elintéznivaló együttesen sem tudott elriasztani attól, hogy felhívjam a topcegalapitas.eu-t a még csak gyerekcipőben járó ötletemmel, hogy a segítségüket és az ajánlatukat kérjem. Tisztáztuk az ötletet, megbeszéltük a részleteket, és lényegében innentől már senki meg sem állíthatott. Persze, még egyszer átfutottam a cégalapítási feltételeket, hogy biztosan minden rendben legyen. Bár sokadjára sem találtam benne semmit, ami megakadályozott volna abban, hogy folytassam a saját vállalkozásom elindítását. Fiatalon kell elvileg elkezdeni, hogy megalapozzuk vele a jövőnket, és abszolút ez lebegett előttem.

Sokáig csak a szüleimtől hallottam a számla és befektető szavakat, most pedig hirtelen az életem részévé vált egy teljesen egyszerű, kezelhető folyamat végeredményeként. Természetesen nem gondolom, hogy itt megáll a folyamat. Nagyon sok ötletem van, és teszek is azért, hogy a befektetett pénzem a gördülékeny, könnyű kezdés után is érezhetően jó helyre kerüljön. Eddig abszolút meg vagyok elégedve nem csak magammal, de a topcegalapitas.eu-val is, mivel az ő segítségükkel biztonsággal el tudtam indítani a vállalkozásomat. Ilyen tapasztalatokat követően pedig csak ajánlani tudom, hogy járjatok sok kiállításra, hátha megtaláljátok életetek vállalkozását, amivel akár még céget is tudtok alapítani. Nem mondom, hogy nekem már bejött, de az első üzleti lépéseimmel maximálisan elégedett vagyok. Bízom benne, hogy sokan fogtok még így érezni.