Raktározás profiknak

Sok különböző expó és bemutatón jártam már, és mindig igyekszem megfigyelni, hogy a különböző cégek hogyan állítják ki a termékeiket. Szerintem ez az egyik legjobb módja a vevők megfogásának, mert nem csak az a lényeg, hogy maga az áru jól nézzen ki, hívogató legyen, hanem az is, hogy mire rakják rá, hogyan mutatják be, mi van a környezetében.

Az évek során láttam jó és nagyon rossz megoldásokat erre. Valaki egyáltalán nem gondol ezekre a szempontokra, és csak egy kupacba kitesz mindenféle terméket, aztán a vásárló meg vagy észreveszi őket, vagy nem. Mások meg agyon díszítik a kiállítási terüket, tele rakják fényfüzérrel,  csillámos dekorációval, mindenféle mű növénnyel, és annyira túlzásba viszik, hogy a termék nem is látszik ki a sok csicsa mögül, teljesen elveszik a forgatagban.

Nem is olyan régen láttam egy szuper megoldást egy kiállítónál. Ők éppen konyhai gépeket árultak, és ahelyett, hogy csak egymás mellé állították volna őket, szépen elrendezték a fém polcokon. Így sokkal jobban mutattak, mintha simán a földön lettek volna, és így szemmagasságba kerültek ezek a termékek.  

Meg is kérdeztem a kiállítót, hogy honnan szerezte ezt a tároló rendszert. Ő meg is adta az elérhetőségét annak a cégnek, ahol megtalálható ez a rozsdamentes salgó polcrendszer. 

Ezek ipari erősségű termékek, ezért bírják el akár a mosógépet is. Ráadásul a cég több év garanciát is ad a polcokra. Meg is dicsértem a kiállítót, hogy nemcsak leleményes, de ilyen tartós és sokoldalú terméket választott az áruja kiállítására.