Az üzleti titok védelme a konkurenciák elől

Minden expóra nagyon készülünk. Általában új termékekkel jelentkezik a mezőgazdasági cégünk, amiket szeretnénk személyesen bemutatni az oda ellátogató potenciális ügyfeleinknek. A cég működésének egyik fontos része az üzleti titok, a fejlesztéseink védelme, illetve a konkurens cégek túlszárnyalása. Sajnos a tavalyi évben kiszivárgott az egyik fejlesztésünk, amit döbbenetünkre több cég is a sajátjaként mutatott be az esedékes expón. Akkor nem tudtunk mit csinálni, azt a csatát már elvesztettük, viszont meg akartunk előzni egy ehhez hasonló újabb pofára esést. Először is ki kellett derítenünk, hogy ki szivárogtatta ki a fejlesztéseinket, illetve azt is, hogy hogyan, mivel a rendszereink erősen védettek. Ennek érdekében felkerestük az egyik legismertebb magánnyomozót Budapesten. Előtte persze tájékozódtam felőle, és az egyik üzletvezető barátom ajánlotta, mert ő gyakran kéri fel a beosztottai ellenőrzésére, mivel ő a pénzügyi szektorban nem engedhet meg magának egy kiszivárogtatásból adódó botrányt. Az adatokat mindenáron védeni kell, és ez a beosztottak megbízhatóságán múlik.

A magánnyomozó szolgáltatásai között volt az üzleti életre vonatkozó megfigyelés, információ gyűjtés, amit egy személyes konzultáció előzött meg. Az elsődleges célunk az volt a megbízással, hogy mindenáron megvédjük a fejlesztéseinket, illetve, hogy kiderítsük, mégis ki állhat a szivárogtatás mögött. Figyelnünk kellett arra, hogy a cégen belül ne tudja meg senki, hogy figyelve van, ezért csak hárman tudtunk az egészről. Mi magunk is gyűjtöttük az infókat, amiket mindig átadtunk a magánnyomozónak, hiszen mindennel a hasznára tudtunk lenni. Természetesen egy profi szakemberrel volt dolgunk, ugyanis viszonylag hamar sikerült felgöngyölítenie a szálakat, és kaptunk több nevet is, akik közösen lopták el a cég üzleti titkait. A magánnyomozó készített nekünk egy részletes dokumentumot a módszerről, illetve az eseményekről, és ezáltal rámutatott a rendszerünk gyenge pontjaira is.  Ekkor kieszeltünk közösen egy tervet, hogyan csaljuk csapdába a téglákat, és verjük át a konkurenciát. Ki kellett találnunk egy kamu fejlesztést, amit úgy kezeltünk, mintha teljesen valódi lenne, miközben a háttérben dolgoztunk a valós újdonságokon. Ezek után már csak vártuk, hogy mi fog történni. Nem is lepődtünk meg, amikor az expón a konkurencia azzal a bődületes ötlettel állt elő, amit mi az átverés miatt találtunk ki. Nekünk persze szuper fejlesztésünk volt, amivel lenyomtuk a többi céget. Az expó után el kellett döntenünk, hogy mi legyen azoknak a kollégáknak a sorsa, akik részt vettek a szivárogtatásban, de mivel nem tudtunk bennük többé megbízni, ezért el kellett bocsátanunk őket az üzleti titok megszegése miatt.

A magánnyomozó mondta, hogy sajnos igen gyakoriak az ilyen esetek, és számtalanszor keresik fel ilyen ügyek felkutatására. Persze ennél sokkal nehezebb ügyei is vannak, de mindegyikkel a legjobb szaktudása szerint foglalkozik. Mivel a megbízói számítanak rá, ezért mindent megtesz, hogy segíthessen, és, hogy az igazságszolgáltatás is jobban működjön. Sokszor azért jönnek hozzá, mert a hatóságok túlterheltsége miatt nem halad az ügyük, és szeretnék felgyorsítani az eseményeket, ugyanis az idő a mai világban már-már kincs. Az üzleti életben pedig senki nem ér rá, főleg, ha hasonló esetbe ütközik, mint a miénk, amikor a cég jövője forog kockán. A konkurenciaharc olykor megköveteli azt, hogy ilyen szolgáltatást béreljünk fel. Az adatokat természetesen bizalmasan kell kezelni, vagy átadni a hatóságoknak a további nyomozati anyag összeállításához.

Egy magándetektív talán abban tud nekünk a legtöbbet segíteni, hogy személyesen kezeli az ügyünket, egyszerre egy dologra koncentrál, illetve folyamatosan konzultál velünk a fejleményekről. magánnyomozó budapest