Ausztriai munka

Sokféle ember létezik. Mindenkinek más és más okoz boldogságot. hallstatt-668692_640Miután az emberek is sokfélék, nem mindenki ugyanott találja meg az általa elképzelt életet sem. Van aki a vidéki csendes nyugalmat, van aki a városok nyüzsgését szereti. Van aki még szülőfaluját sem hagyja el szívesen, míg mások a nagyvilágba vágynak. Íme néhány történet,ki miért gondolja ezt vagy azt jónak!

Egy vidéki lány

Klári egy vidéki kis faluban született, dimbes-dombos hangulatos mesevilág. Csupa nyugalom,békesség. Csak néha történik valami rendkívüli esemény ami kizökkenti a kis falut a megszokott dolgos hétköznapokból. Természetesen mindenki ismer mindenkit, ami néha jó és néha nem. Az emberek többsége gazdálkodik, földműveléssel, állattenyésztéssel próbál megélhetést szerezni.  Általános iskola van csak, utána a tovább tanulóknak muszáj a falun kívül iskolát keresni. És ettől kezdve sok mindenki számára kinyílik a világ. Akit nem vonz az otthoni élet, mást szeretni csinálni, már lép is tovább, új lehetőségek után kutatva. Így volt ez Klárival is, aki már a főiskola után Ausztriában talált munkát magának. Szerette volna megmutatni az otthoniaknak, hogy bárhol megállja helyét a nagyvilágban, így helyezkedett el borászként egy Burgenlandi borászatban.

Az utazás varázsa

Nem törvényszerű, hogy aki nagyvárosban él, annak elég a kaland és lehetőség amire ott lehetősége nyílik, és nem vágyik másra. Hiába mozgalmasabb az élet, vannak, akik még így is felpörgetnék a dolgokat sokkal jobban. Dávid Bp.-en született, ahol igazán sok mindenre nyílik alkalma az embernek. Érdekes módon már nagyon fiatalon ráérzett arra, milyen irányban szeretne haladni. Szinte megszállottan nekivágott a nyelvtanulásnak, és őrült sebességgel tanulta őket. Angol, német, olasz….Egy ausztriai családi nyaralás kapcsán pedig , mire hazaértek kész tervel állt elő: idegenvezető lesz, ő csak utazni akar..  Tervei megvalósításával meg sem állt egy bécsi utazási irodáig. Nemhiába volt a sok nyelvtanulás, máris kamatoztatni tudta.

Zumba mindhalálig

Petra, aki se nem pörgő nagyvárosból, se nem csendes kis faluból származik, zumba oktató. Ez inkább csajos elfoglaltság, igazán ritka zumba órán férfiba botlani. Ám néha mégiscsak van egy-egy bátor jelentkező, aki bemerészkedik húsz-harminc hölgy közé egyke férfiként. Egy igencsak forró augusztusi délutánon történt, mikor Petra megszokott kis csapatához Tamás csatlakozott. Mint utólag kiderült, egy elvesztett fogadás volt az oka. Talán a forró hangulat, a latinos zenék, vagy ki tudja mi miatt, szerelem volt első látásra. Amiből pár év múlva házasság is lett. Tamást a munkája külföldre kötötte akkor, így kérdés sem volt benne, együtt mennek. Petra nem szerette volna munkáját feladni, és Tamás kinti főnöke által hamarosan ismét zumba oktatóként dolgozhatott.

Mint láthatjuk, sok ember van sok történettel. Van aki bizonyítani szeretne saját magának esetleg a családjának. Némelyeket az utazás vonz, hogy minél többet lássanak a világból. Van, aki céltudatos, és lépésről lépésre építgeti a karrierjét. Van aki csak sodródik az árral.

Másoknál a szerelem szabja meg az irányt és így találják meg a boldogságot. A legfontosabb tanulság, hogy ha úgy érezzük merjünk változtatni, és ne ijedjünk meg új dolgoktól. Lehet, hogy ma még nem is gondoljuk mi az, ami miatt majd teljesnek érezzük az éltünket. Ez pedig mindenkinek más lehet, hiába tűnik először hajmeresztőnek néhány ötlet, merjünk belevágni. Ne nézzünk értetlenül ha egy ismerősünk, barátunk előáll egy dobtanfolyam lehetőségével, vagy egy agyagozó tanfolyammal, esetleg egy párizsi utazással vagy egy ausztriai munkával. Inkább szurkoljunk neki, hogy megtalálja benne, amit keres!