Nincs szükség alkoholra, hogy élvezhessük a rendezvényt

Aránylag sok expón vettem már részt életem, mert ezeken az eseményeken könnyen meg lehet ismerkedni új dolgokkal és sok tudással gazdagodhatunk. Mind itthoni rendezvényeken, mind külföldieken is részt vettem, így nagyon sok szervezést átéltem már, és megtanultam, minek mi a pozitív oldala, és mi a negatív. Tapasztalatom szerint azonban a legtöbb rendezvényen nagyon szigorúan szabályozzák, hogy be lehet-e egyáltalán alkoholt, vagy hogy mennyit fogyasztanak az emberek, hiszen az a szervezőknek is probléma, ha egy ittas személy randalírozik a helyszínen.

Sokan sajnos azonban figyelmen kívül hagyják a szabályozásokat, és különféle módokat találnak ki arra, hogy valamilyen úton bejuttassák az alkoholt. Ez már azon a fokon van, mikor az embernek el kell gondolkoznia azon, hogy vajon mekkora hatással is van az alkohol az életükre. Ha az embernek már mindenképp szüksége van arra, hogy jól tudja érezni magát, akár ott már lehet, hogy mélyebben is meg kell vizsgálni a témát, és nem csak elfogadni, hogy ez van. Sokan nem is veszik észre, hogy az alkohol mennyire befolyásolja az életüket, egészen addig, amíg késő nem lesz. A beismerés pedig még nehezebb lesz, mikor már túl mélyen vannak ahhoz, hogy ismét a kezükbe tudják venni az életüket.

A Felépülők nevű addiktológiai magánklinika rengeteg ilyen esettel találkozott már korábban, és nap, mint nap újabb esetek kopogtatnak az ajtajukon, ők pedig mosollyal várják őket, és törődéssel fordulnak feléjük, hogy megadják a megfelelő segítséget. A felepulok.hu oldalon rengeteg történetet olvashatunk korábbi betegeiktől, akik sikeresen felépültek a betegségükből, és nem bánták meg, hogy a Felépülők klinikához fordultak segítségért. A klinika munkatársai közül sokan maguk is megküzdöttek az alkoholizmussal, tisztában vannak azzal, hogy a függőség milyen sötét fellegként veheti körbe az embert, és milyen szinten tönkreteheti az életüket. A család, a munka, az anyagiak – az alkoholizmus semmit sem kímél, mindent megnehezít az ember számára. A klinikát alapító Lovizer család maga is ismeri ezt a szituációt, ők is megszenvedték a felépülést. De sikeresen megtették az utat, azóta pedig annak szentelték az életüket, hogy másokat is keresztül támogassanak ezeken a megmérettetéseken. Emiatt több program közül is választhatnak a páciensek.
A legnépszerűbb és leghatásosabb módszer a 28 napos elvonókúrájuk, melynek során a páciensek együtt élnek egy hónapig, amely alatt csakis a felépülésre koncentrálnak, és minden mást félretesznek erre az időre. Azonban ha valaki nem szeretne másokkal együtt részt venni a terápián, azoknak van lehetőségük magán kezelést is kérni, hogy a szakember csak vele foglalkozzon. Illetve, akinek szüksége van rá, azoknak van családterápia is, melynek során a betegség alatt megtépázott szálakat hozza rendbe a család tagjai között.

Az alkoholizmus egy betegség, amely megérdemli, hogy önmagáért kezeljék. Sokan nem kérnek segítséget vagy a szégyen miatt, vagy mert azt hiszik, gyengeség, de ez nem igaz. Minden betegség megérdemli ugyanazt a figyelmet, és ez alól a függőségek sem kivételek. A Felépülők klinikán rengeteg segítőkész ember várja, hogy a páciensek elfogadják a segítő kezet, így már csak meg kell tenni az utolsó lépést feléjük, hogy megadhassák Önöknek is a segítséget, amire szükségük van.