Sátrazás, motoros hátizsák

interior-791650_640A nyár legnagyobb eseménye számunkra, a fesztivál, amire megyünk. Most már 3. éve járunk, és ez annyira jónak bizonyult, hogy azt hiszem, hogy hagyomány marad nálunk.

Az első sátrazásunk

Az egyik baráti család hívott meg minket, hogy menjünk el. Két gyermekünk van, akkor voltak 5, és 8 évesek. Hát izgultam, hogy hogyan lesz majd, hiszen soha nem sátraztunk, és soha nem aludtunk a „szabad” ég alatt, de végül igent mondtunk. Persze a gyerekek nagyon jó tulajdonsága, hogy igen jól tudnak alkalmazkodni, ami azt jelenti, hogy felveszik az adott körülményeket.

Jaj, emlékszem az indulásra. Teljesen be voltak sózva a gyerekek, hogy oda érjünk, és hogy milyen lesz. Olyan jó lett volna belelátni a kis fejükbe, hogy mire gondolhatnak, és mit várnak az egésztől?

Négy napra készültünk, igyekeztem mindent bepakolni, amire csak szükség lehet, de nehéz volt. A párom persze mondta a magáét amikor be kellett pakolni a kocsit, hogy hogyan lehet ennyi cuccot össze szedni, és minek is viszünk ennyit. Persze férfiból van, ő nem tudja, hogy mi mindenre van szüksége egy gyereknek. Na rá sem bíztam volna a csomagolást.

A kicsomagolás

Mire oda értünk már 4 család ott volt. Nagyon örültem, hogy nem csak mi voltunk gyerekekkel, így ők majd eljátszanak együtt. A 4 családból csak egyet ismertünk, de mindenki olyan szeretettel köszöntött minket, hogy el sem hittem. Volt aki gyorsan hozta a köszöntő rövid italt, amivel koccintani kellett, és gyorsan megismerkedni, volt aki sütit, hogy nem e vagyunk éhesek.. remek érzés volt, hogy ekkora szeretettel vártak minket.

Az egyik kamasz fiú rövid ismerkedés után már jött, és mutatta az új motoros hátizsákját amit most kapott és majd a kirándulásokra használja.

Csodás élmény volt az első sátrazás. Ez megalapozta az elkövetkezendő éveinket, és a nyaralásainkat is. attól kezdve minden évben elmentünk sátrazni. Az idei év sajnos kimarad, mert házfelújítás van, és most nincs rá lehetőségünk, de a gyerekek lehet a kertben vernek sátrat, és pár napig abban alszanak, nekik ez is nagy élmény lesz.