Egy expón láttam meg a tökéletes babakocsit

A megfelelő babakocsi kiválasztása mindig nagy feladat a szülők számára. Nagyon nagy a választék, sok a gyártó, a típus. A legtöbben azt se tudják, hogy hova kapják a fejüket, amikor babakocsi vásárlásba kezdenek. Hiszen ez egy nagy döntés, mert a babakocsi a mindennapok részét fogja képezni. Így egy mellényúlás nagy kellemetlenségeket okozhat. És persze egy-egy babakocsinak az ára sem elhanyagolható, így nagyon meg kell gondolni, hogy milyen terméket vesz az ember.

Én is ebben a döntésképtelenségben tengődtem. Hiszen nem tudtam az sem, milyen szempontok alapján érdemes nekiállni. A kényelem biztos fontos, de hogy mit is takar az hogy egy babakocsi kényelmes, arról nem sok fogalmam volt, első gyerekes kismama lévén. Egészen addig, amíg egy babaexpón szembe nem jött a tökéletes babakocsi. Nagyon örültem ezért hogy elmentünk erre az expóra, mert sokat segített. A férjem javasolta, és először húzkodtam a szám, hogy tényleg megéri-e az időt. De teljesen megérte, mert segített megtalálni a tökéletes babakocsit. Ez a csodálatos babakocsi egy kunkert. De miért is tetszett meg annyira?

kunkert

Egyrészt, ár érték arányban nagyon jól áll a kunkert. Vannak babakocsik amik rettentően el vannak szállva az áraikkal. A másik végleten pedig ott vannak a gyanúsan olcsó darabok, amik nem tűnnek igazán megbízhatónak. De a kunkert egy közepes áron nyújt nagyon jó minőséget.

Másrészt a funkciók kielégítenek minden igényt. A kunkert babakocsik többfunkciósak, ami azt jelenti hogy az ülésrész cserélhető. Így a babakocsi nagyon sokáig használható, mert mindig a baba aktuális igényeihez lehet alakítani.

Van egyszer egy mózeskosár, ami már a kicsi csecsemőknek is kényelmes. Megerősített aljának köszönhetően külön is használható babahordozóként, vagy padlóra helyezve ringató bölcsőként. Egy könnyed mozdulattal beszerelhető a vázba. Menetiránnyal háttal vagy szemben is állítható, ahogy csak szeretnénk. A belseje 100% pamut, és igen tágas és kényelmes. A huzat könnyen leszedhető és mosható. És még egy esővédő is tartozik hozzá, így nem kell attól aggódni, hogy egy sétálás közben elkap minket az eső és a gyerek megfázik-

Aztán ott van az autós ülés. Ez kocsiban történő utazáshoz ideális. Van hozzá egy szűkítő is, hogy kisebb babáknak is kényelmes legyen. 3 pontos biztonságos övrendszerrel van ellátva. Tartozik még hozzá egy lábzsák és egy levehető kupola is.

Meg persze a sport részről se feledkezzünk meg. Könnyen tisztítható eco-bőrből készült, több fokozattal állítható a háttámlája, és egy 5 pontos biztonsági öv teszi teljesen biztonságossá a használatát. És még kipárnázott lábzsák is tartozik hozzá!

A váz alumínium, ami azért jó, mert így nem lesz nagyon nehéz a babakocsi. Csapágyas kerekek és dupla teleszkópos felfüggesztési rendszer szolgálja a teljes kényelmet, hogy a baba egy rosszabb talajon se ébredjen fel a zötykölődéstől. Így majd a parkban is tudunk sétálni, ahol nagyon szép a környezet, de sajnos kavicsos az út.

A fékrendszer könnyen kezelhető és megbízható. Egy lépéssel biztonságosan meg lehet állítani a babakocsit. A kerekek is szabadon mozognak, így könnyű manőverezést tesznek lehetővé. Választhatunk hogy tömör, vagy pedig felpumpálható kerekeket szeretnénk hozzá. A tolókar is eco-bőr és állítható is. Így nem csak a babának, de nekem is kényelmes lesz a babakocsi használata.

Egyéb nagyon hasznos kiegészítők is tartoznak még a babakocsihoz. Mint például pelenkázó táska, hogy ne kelljen plusz táskát cipelnünk a babacuccoknak. Vagy a szúnyogháló, ami azért fontos, hogy a babánkat ne támadják meg mindenféle bogarak. Aztán ott van még a fentebb már emlegetett esővédő, és a pohártartó. A váz alatt pedig, egy nagy, zárható bevásárlótáska foglal helyet ami szintén rettentő praktikus.

Meg is találtam ezt a kunkert babakocsit egy nagyon szimpatikus webshopban. Több szín közül is válogathatunk. Én kiválasztottam egy csodálatosan kinéző halvány zöld kivitelt szürke pöttyös mintával. Egyébként ezen az oldalon más típusú babakocsik is vannak, de hiába, nekem ez a kunkert kell. Viszont annak aki még nem tudja ennyire biztosan hogy mit szeretne, ajánlom hogy nézzen körül, mert egészen biztosan megtalálja a számára tökéletes terméket.

Ami nagyon jó volt még a webshopban, az az hogy 100 ezer forint vásárlás felett ingyenes kiszállítást vállalnak. Mondanom sem kell, ez hatalmas könnyebbséget jelent. Megmutattam a férjemnek hogy erre gondoltam, hogy ha megszületik a kisbabánk hamarosan, ilyet vegyünk neki. Ő is jó ötletnek találta, mert elmagyaráztam neki is, milyen szuper is ez a kunkert babakocsi.

Jó hogy elmentünk erre a babaexpóra, ha nem mentünk volna, még mindig nagy bajban lennék babakocsi ügyben. De remélem, hogy mindazok, akik nem tudnak elmenni egy ilyenre, találnak hasznos információkat a cikkemben.