Szakmák éjszakája, közben cserépkályha építés

Jövőre lesz a fiunk 8. osztályos, és már szóba kell hogy kerüljön nálunk is a tovább tanulás. Az utolsó pillanatban tudtuk meg hogy van egy nagyon jó lehetőség arra hogy megismerjük az összes iskolát.

A szakmák éjszakája

Nem tudom, hogy ez egy országos kezdeményezés e vagy csak nálunk volt ilyen. Igaz mi is csak az utolsó pillanatban értesültünk róla. A barátnőm Hanna csütörtökön már későn este küldött nekem üzenetet. Különösebben nem is írt semmit, hanem két képet csatolt mellékletben. Miután megnyitottam jöttem csak rá hogy mi az.education-548105_640

A lényege hogy a környékbeli iskolák ha jó emlékszem délután 5 vagy 6 órától nyitva lesznek a látogatók számára este 10 óráig. Ez idő alatt még a helyi busztársaság is csatlakozott hozzájuk, és buszt indítottak fél óránként hogy megkönnyítsék a közlekedést. Hozzá teszem, ezt nagyon jó gesztusnak gondolom, mert aki a város egyik végéből menne a másikba és mondjuk nincs neki autója lehetetlen megoldani ez idő alatt.

Az iskolák

Nagyon megörültem a lehetőségnek, gyorsan küldtem egy köszönő üzenetet Hannának, és már azon gondolkodtam, hogy hogyan is lesz majd a másnap. Én dolgozom 4 óráig, a hugit is valahova el kell rakni addig amíg mi nem érünk haza. Megint az agyalás, hogy akkor hogyan is lesz?. Vagy elmegyünk mindketten vagy csak az egyikünk, hiszen valakinek itthon kell maradnia a kicsivel. Őt nem igazán akartam magammal hurcibálni, neki csak egy szenvedés lett volna, és ez most nem róla szól, hanem a fiúnkról Petiről.

Nem is emlékszem, hogy hány iskola szerepelt a listán. Mindegyiket nem akartuk bejárni, hiszen a gimnáziumok nem érdekeltek. Nem mintha bármi bajom is lett volna velük, de nem nekünk való, és én nem gondolnám hogy Petinek oda kellene menni. Őt inkább a gépek érdeklik, az elektromosság, mechanika…

Miközben azon gondolkodtam hogy hogyan is lesz, rájöttem, hogy a cserépkályha építés miatt holnap jönnének felmérni. Na ezzel a gondolattal el is dőlt az hogy csak egyikünk mehet az iskolába. Az hogy ez ki lesz, majd Peti eldönti. Végül is mindegy is, csak valaki menjen, hogy tapasztalatokat gyűjtsünk a tovább tanulást illetően.